Kennissessie op herhaling

Publicatiedatum: 12/09/2023
Tags: Medezeggenschap - Wetgeving - Financieel
Auteur: Reinier Stroo

Basis & Beleid en Montae & Partners gaan op herhaling!

Na een eerste succesvolle en drukbezochte kennissessie voor Ondernemingsraden, organiseren de adviesbureaus een nieuwe bijeenkomst op 25 oktober 2023.

Pensioenspecialist Montae & Partners praat de deelnemers bij over de laatste ontwikkelingen in het nieuwe pensioenstelsel. Dat zijn er veel. De Wet Toekomst Pensioenen is na jaren discussie vanaf 1 juli 2023 een feit. Zeker ondernemingsraden met instemmingsrecht bij wijzigingen van de pensioenregeling moeten zich nu al gaan voorbereiden op de Wet toekomst pensioenen. Dat roept ook allerlei vragen op: hoe houden wij een goede pensioenregeling, wat gebeurt er met het nabestaandenpensioen en wat is onze rol als ondernemingsraad?

Adviesbureau Basis & Beleid Organisatieadviseurs B.V. geeft in aanvulling op de eerste kennissessie een verdiepend inzicht hoe de OR inzicht in de financiën van de organisatie krijgt. We bespreken hoe je de discussie over financiën voert met de directie, bijvoorbeeld als er een nieuwe pensioenregeling tot stand moet komen. De CFO zegt dat de pensioenregeling versoberd moet worden omdat het slecht gaat met het bedrijf. Hoe kun je toetsen of dat zo is? Welke cijfers heb je daarvoor nodig? Hoe duid je die? En welke alternatieven zijn er?  
Basis & Beleid geeft antwoord op dit soort vragen.

Deze kennissessie is bestemd voor OR-leden en ambtelijk secretarissen. Deelname is kosteloos. Maximaal 3 personen per ondernemingsraad.
Aanmelden kan via: info@basisenbeleid.nl of via nina.vermeulen@montaepartners.nl

Kennissessie Montae & Partners en Basis & Beleid
Datum : 25 oktober 2023
Tijd       : 13.00 – 16.00 uur, inclusief lunch
Adres   : Verrijn Stuartlaan 1F, 2288 EK Rijswijk

 

Interessant bericht? Deel dit bericht op Social Media of via e-mail.

Meer berichten