Financiële conditietest
Zie je door de cijferbomen het bos niet meer? Maak dan gebruik van de Financiële conditietest voor ondernemingsraden

Iedere OR zou inzicht moeten hebben in de financiële bedrijfsontwikkelingen. Zo kun je beter het artikel 24-overleg voeren, voorgenomen besluiten beoordelen en anticiperen op wat gaat komen. Toch hebben veel OR’s cijferangst: waar moet ik dan naar kijken? En wat zegt dat cijfer dan? Daarom heeft Basis & Beleid een financiële conditietest voor OR’s ontwikkeld.

De financiële conditietest

De financiële conditietest is een hulpmiddel voor OR’s om inzicht te krijgen in de financiële bedrijfsontwikkeling. Hierbij kijken we naar de volgende punten:

  • Kan de organisatie op korte en lange termijn haar rekeningen betalen?
  • Hoe zit het met de winstgevendheid?
  • Wat betekent dit voor de aandeelhouders?
  • Hoe ontwikkelt de productiviteit zich?

                        

Per onderdeel krijg je niet alleen een score en de ontwikkeling. We lichten ook toe wat dit getal zegt, waarom het belangrijk is en welke vragen je hierover aan je bestuurder kan stellen. De onderdelen tellen op tot een rapportcijfer. Zo weet je meteen hoe het in jouw organisatie staat met de financiële gezondheid, de arbeidsproductiviteit, investeringen en de trends hierin.

Hiermee blijft de OR op de hoogte van de financiële ontwikkelingen. In geval van zorgwekkende ontwikkelingen kan de OR dit signaleren en bespreken, zodat er gepaste maatregelen genomen kunnen worden om erger te voorkomen.

De financiële conditietest is beschikbaar in een (gratis) basisvariant en twee uitgebreidere betaalde varianten. Hieronder leest u de inhoud van de 3 pakketten, wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs.