Bedankt Loek en Frank!

Publicatiedatum: 24/03/2021
Tags: Overig
Auteur: Reinier Hoogendorp

Op 31 maart gaan Frank en Loek, twee zeer gewaardeerde collega’s bij Basis & Beleid, met (pre)pensioen.

Loek

Op 15 augustus 1994 is Loek bij ons gestart. Als docent bedrijfseconomie heeft hij een voorliefde voor cijfers en het overdragen van kennis. De afgelopen 26 jaar was Loek bij Basis & Beleid dan ook als een vis in het water. Zijn credo: het gaat niet alleen om sec de cijfers. Het gaat vooral ook om de relatie tussen de strategie en de cijfers. Is de strategie de juiste, op basis van de cijfers? En vice versa. Zijn tweede credo: als ik het een Ondernemingsraad niet goed kan uitleggen, dan beheers ik zelf de materie nog onvoldoende. Twee wijze lessen, die inmiddels in het DNA van Basis & Beleid zitten. In zijn loopbaan heeft Loek honderden ondernemingsraden geadviseerd en getraind. Daarin zag hij ook het landschap veranderen: van het op blauwdruk-achtige wijze reorganiseren in de jaren negentig, tot het huidige fenomeen van doorlopende organisatieontwikkelingstrajecten. Daarin is ook onze rol veranderd, en bieden we naast contra-expertise bij reorganisaties/overnames ook doorlopende begeleiding en verzorgen we inhoudelijke kennissessies voor ondernemingsraden.

Frank

Frank is op 1 april 2007 bij ons gestart. Zijn jarenlange ervaring als sectoradviseur vervoer bij FNV en OR-adviseur bij WVM, kon hij goed toepassen bij ons. Frank kent de sector vervoer door en door. Hij heeft de afgelopen jaren meegeschreven aan diverse onderzoeksrapporten over de ontwikkelingen in het wegvervoer en recent aan het rapport ‘visie 2025 wegvervoer en logistiek’. Met zijn kennis heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het inzichtelijk maken van de naleving van de cao, maar ook bij het objectief waarderen en vergelijken van verschillende cao’s, zowel in het vervoer als in andere sectoren. Daarnaast heeft Frank in opdracht van OR’s vele reorganisaties en overnames beoordeeld. Regelmatig toonde Frank aan dat op nut en noodzaak van reorganisaties of sluitingen veel viel af te dingen, waardoor verlies van werkgelegenheid (bijv. door verplaatsing naar lagelonenlanden) is voorkomen. Of hij kwam tot de conclusie dat voor overnames door private equity een meer solide financiële basis nodig was en dat ook werknemers moesten profiteren van doorverkoop van hun onderneming. Niet in de laatste plaats heeft Frank de afgelopen 10 jaar in zijn rol als directeur ook bijgedragen aan het succes van Basis & Beleid: een (financieel) solide organisatie met gedreven adviseurs met verstand van zaken en gevoel voor arbeidsverhoudingen.

Nieuwe collega’s

Inmiddels staat er een nieuwe lichting adviseurs te trappelen om het werk van Loek en Frank voort te zetten. Op 1 maart is Reinier Stroo gestart en op 1 april start Philip le Clercq. Beiden willen op eigen wijze bijdragen om Nederland een beetje beter te maken.

Bedankt voor 40 jaar samenwerken!

Frank en Loek hebben zich samen 40 jaar ingezet voor Basis & Beleid. Daar hoort natuurlijk een waardige afsluiting bij. Helaas is het in de huidige tijd niet mogelijk dat met jullie te doen. Daarom hebben Loek en Frank de afgelopen periode al met velen van jullie (virtueel) koffie gedronken en daarin teruggeblikt, en met de opvolger vooruitgeblikt, op de samenwerking.

Met de collega’s zullen wij, binnen de beperkte mogelijkheden, zorgen voor een waardige afronding van een imposante loopbaan. Wilt u zelf ook nog een persoonlijke noot toevoegen? Dat kan. Bijvoorbeeld door een mail te sturen frank@basisenbeleid.nl en loek@basisenbeleid.nl. U kunt ook een kaartje sturen. Wij zorgen dat die aankomt.

Loek en Frank, namens alle collega’s bedankt voor de ontzettend prettige samenwerking!

Reinier

 

 

 

Interessant bericht? Deel dit bericht op Social Media of via e-mail.

Meer berichten