Caroline van Wessem

Organisatieadviseur

Caroline van Wessem

“Zonder wrijving geen glans”. Het spanningsveld tussen mens en organisatie vind ik ongelooflijk boeiend. De afgelopen jaren heb ik meerdere reorganisaties begeleid. Het ontwikkelen van nieuw beleid én het onderzoeken van alternatieven kan dan zowel bij bestuurders als bij medewerkers grote weerstand oproepen. Ik ga deze weerstanden en tegenstellingen niet uit de weg, maar  weet deze steeds te benoemen. Juist dan ontstaat er ruimte om oplossingen te vinden, deze te vertalen naar concrete maatregelen en met creatieve en pragmatische ideeën naar de praktijk te brengen.

Verder houd ik me vooral bezig met duurzame inzetbaarheid. Succesvolle organisaties worden gevormd door gezonde, gemotiveerde en goed toegeruste medewerkers. In gezamenlijkheid met bestuurders, medezeggenschapsraden en medewerkers bijdragen aan maatregelen en werkvormen waardoor een ieder op een goede manier en met plezier kan blijven werken, dat is voor mij de uitdaging waarvoor ik me graag inzet.

Geniet van

Groei. Of het nu een organisatie die zich slagvaardig weet aan te passen aan de dynamiek van een steeds veranderende maatschappij, een ondernemingsraad is die zich ontwikkelt tot een volwaardig gesprekspartner van de directie of een medewerker die voortdurend groeit in zijn ontwikkeling, als ik daar aan kan bijdragen geeft dat veel voldoening.

Expertise

Onderzoek en en advies medezeggenschap, reorganisatie, duurzame inzetbaarheid

CV

  • Organisatieadviseur, Basis & Beleid
  • HR Manager, Stichting Deltametaal
  • Hoofd personeel en organisatie, Wijngo Holland b.v.
  • Vestigingsmanager, Manpower
  • Hoofd personeel en organisatie, Polyplastic BV
  • Intercedent, Randstad Uitzendbureau
  • Recreatiemanagement, Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer

 

 

meer medewerkers