Marjolein Stoker

Organisatieadviseur

Marjolein Stoker

Verander- en ontwikkelvraagstukken staan centraal in mijn carrière. Veranderingen en innovaties volgen elkaar in razendsnel tempo op. Ook voor organisaties verandert er veel en hieruit volgend ook de wereld van werk. Wendbaar zijn is de enige manier om als organisatie deze complexe en grootschalige veranderingen ook aan te kunnen. Wendbaar zijn en blijven is een enorme opgave. Maar al te vaak wordt de verandering beantwoord met een aanpassing in de strategie, structuur, systeem of proces. De ontwikkeling van medewerkers om die veranderingen ook het hoofd te kunnen bieden wordt met enige regelmaat over het hoofd gezien. En die medewerkers zijn nou juist de motor van de organisatie.  

Bij Basis & Beleid houd ik me dan ook vooral bezig met complexe verander- en ontwikkelvraagstukken. Ik kijk naar manieren om de organisatie te ontwikkelen naar een flexibele organisatie en naar hoe de medewerker vitaal, gemotiveerd, betrokken en bekwaam blijft.  

Geniet van 

Het achterhalen van de vraag achter de vraag. Om vervolgens met nieuwsgierigheid dit vraagstuk te onderzoeken en vooral de gebaande paden los te laten. Ruimte maken voor creativiteit en "gewoon dingen doen” en daarvan leren. Ik word blij van een bijdrage leveren aan ontwikkeling van zowel het individu als organisatie.   

Expertise 

Organisatieontwikkeling, procesbegeleiding, verandermanagement, advisering, (team)coaching, talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. 

CV 

Organisatieadviseur Basis & Beleid 

Diverse senior management & directie functies (HR & Bedrijfsvoering) binnen zowel de zakelijke dienstverlening als de overheid 

Master Bestuur- en Organisatiewetenschap 
Thesis corporate culture & burnout 

Post Bachelor Bedrijfskunde 

Bachelor Human Resources Management, specialisatie coaching & begeleidingskunde 
Thesis Management Development 

meer medewerkers