Lunchbijeenkomsten FNV voor kader- en OR-leden

15/01/2015 - door Evert Smit

FNV Metaal vindt het belangrijk om goede contacten te onderhouden met kaderleden en ondernemingsraden. Om aan de behoefte van kennis-, en informatie-uitwisseling en netwerken te voldoen organiseert FNV Metaal regelmatig een aantal lunchbijeenkomsten in de regio over diverse thema’s.

Het afgelopen jaar leverde Basis & Beleid voor de bijeenkomsten in Rheden en Arnhem de inhoudelijke bijdrage. De door ons behandelde onderwerpen betroffen effectieve advisering van de OR bij plannen voor centralisatie van bedrijfsactiviteiten (samenvoegen van vestigingen) en bij reorganisaties. Hierbij kwamen onder andere aan de orde: financiële analyse, strategische aspecten en interneorganisatieanalyse. Na afloop werd er met diverse ondernemingsraden verder gepraat over hun specifieke situatie.

De opkomst was hoog en onze inhoudelijke bijdrage werd zeer gewaardeerd. Gezien de positieve ervaringen is FNV Metaal van plan om in 2015 nog een aantal van deze bijeenkomsten te plannen, waarbij Basis & Beleid weer zorg zal dragen voor de inhoudelijke bijdrage. De eerste vond plaats op 13 januari in Zwolle.

Op 29 januari vindt er een bijeenkomst plaats in Rotterdam. Onder de noemer ‘For your eyes only’ gaat het dan over de OR en opgelegde geheimhouding bij adviesaanvragen over reorganisaties.

Via onze website en nieuwsbrief houden we u op de hoogte van volgende bijeenkomsten.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Niets missen? Volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ondernemingsraden

Wilt u meer weten?

Neem contact op met ons secretariaat

030-2331272
info@basisenbeleid.nl