Duurzame inzetbaarheid: een individuele keuze?

15/01/2015 - Op 10 december 2014 organiseerde de FNV in Woerden een OR-dag ‘duurzame inzetbaarheid: een individuele keuze’. De dag startte met een welkom van Ton Heerts, voorzitter FNV. Daarna volgde een interessant betoog van Hans Siebers, fervent tegenstander van het neoliberalisme.

Antoinetta Eikenboom van Basis & Beleid leverde ook een bijdrage aan deze dag. In samenwerking met Nicole Pikkemaat van FNV Formaat zijn de deelnemers bijgepraat over de ins en outs van duurzame inzetbaarheid. Velen zijn overtuigd van het belang van aandacht voor duurzame inzetbaarheid, maar het is soms lastig om aan te geven wat ieders rol en verantwoordelijkheid is.

Uitgaande van het model van Basis & Beleid, waarin de vier ‘A’s’ van personeelsbeleid centraal staan, zijn trends en ontwikkelingen toegelicht waarbij ook de rol van de OR aan de orde kwam. Ook is ingegaan op een ander, veel gebruikt model, het Huis van werkvermogen. Veel praktische voorbeelden zijn besproken om ondernemingsraden aanknopingspunten te geven voor de praktijk van alledag. Via het initiatiefrecht, het advies- en het instemmingsrecht kan de OR op formele wijze zijn invloed uitoefenen. Maar ook door het onderwerp op de agenda te zetten en erover te praten met de achterban, HR en de bestuurder kan de OR structurele aandacht voor duurzame inzetbaarheid op gang brengen.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Niets missen? Volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ondernemingsraden

Wilt u meer weten?

Neem contact op met ons secretariaat

030-2331272
info@basisenbeleid.nl