Druk OR helpt: 76 banen behouden bij Philips Medical Systems

13/10/2014 - Nog te vaak heeft de OR het idee dat zijn advies er nauwelijks toe doet en dat de directie linksom of rechtsom toch overgaat tot uitvoering van het voorgenomen besluit. Dat het ook anders kan bewijst de ondernemingsraad van Philips Medical Systems. Het vereist wel standvastigheid, overtuigingskracht en ‘last but not least’ valide argumenten.

De OR ontving een adviesaanvraag met daarin het voorgenomen besluit tot integrale verplaatsing (marketing & sales, R&D en assemblage) van het bedrijfsonderdeel ‘mobiele röntgenapparatuur’ van Best (Nederland) naar India, met als gevolg het vervallen van 88 arbeidsplaatsen. De OR riep de assistentie in van Basis & Beleid om ondersteuning te bieden bij de beoordeling van dit plan.

Na een uitvoerige analyse van de financiële onderbouwing en de strategische risico’s concludeerden we dat de onderbouwing van het voorgenomen besluit geen stand hield. We hadden vooral vraagtekens bij het vermogen van de Indiase vestiging om de complexe apparatuur te ontwikkelen en te produceren, met alle risico’s van dien voor marktpositie en omzet.

Overleg met de directie over deze conclusies leverde weinig op. De directie wilde gewoon doorgaan met de uitvoering van het plan. De OR heeft vervolgens een beargumenteerd negatief advies uitgebracht. Ook dat bracht de directie niet op andere gedachten. Overtuigd van zijn argumenten stapte de OR vervolgens naar de Ondernemingskamer (OK) om het besluit aan te vechten. Dat leidde uiteindelijk tot nieuw overleg en een drastische koerswijziging van de directie. Alleen de ontwikkeling en assemblage van de meest eenvoudige röntgensystemen verhuizen naar India. Hierdoor worden bovendien 76 van de 88 arbeidsplaatsen behouden.

Zie ook: artikel in Brabants Dagblad

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Niets missen? Volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ondernemingsraden

Wilt u meer weten?

Neem contact op met ons secretariaat

030-2331272
info@basisenbeleid.nl