Bijzondere kans voor bedrijven die werk willen maken van duurzame inzetbaarheid!

23/07/2014 - Vanaf oktober kunnen MKB bedrijven gebruik maken van een laagdrempelige Europese subsidie, gericht op het langer en productief aan het werk te houden van medewerkers. De subsidie is bedoeld voor het ontwikkelen van kwaliteiten voor de toekomst onder de noemer duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Basis & Beleid heeft veel kennis en ervaring in onderzoek en advies voor het langer en productief houden van medewerkers. Ons uitgangspunt is samen met medewerkers aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid: dit zorgt voor betrokkenheid en commitment. Projecten rond duurzame inzetbaarheid kunnen gaan om arbeidstijden, arbeidsvoorwaarden, het bevorderen van de dialoog, etc. Talloze mogelijkheden, net waar uw bedrijf aandachtspunten ziet.  Wij denken graag met u mee!

Aanvragen is mogelijk tussen 15 oktober en 7 november 2014
In die periode kunnen individuele organisaties en bedrijven of een bundeling daarvan de subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) aanvragen bij het agentschap van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De subsidiekapstok is het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De regeling is laagdrempelig en is specifiek bedoeld voor kleinschalige projecten op bedrijfsniveau.

De subsidie betreft alleen de kosten van een ingehuurde adviseur, die de begeleiding van het project verzorgt. De subsidie bedraagt de helft van deze kosten, met een bandbreedte van € 6.000,- (minimum) en € 10.000,- (maximum).

Basis & Beleid kan bedrijven ondersteunen bij zowel het maken van een projectplan als de uitvoering daarvan.

Eerste informatie over de subsidiemogelijkheid:

 1. Een project mag maximaal 10 maanden duren.
 2. Het doel is het verkrijgen van een advies met (1) een implementatieplan, en/of (2) het begeleiden van de implementatie van een advies over duurzame inzetbaarheid van werknemers.
 3. Het project moet een bijdrage leveren aan het bevorderen van gezond, competent, gemotiveerd en productief werken van indiensttreding tot aan pensionering en is gericht op één of meerdere van onderstaande thema’s of activiteiten:
 • het maken van een bedrijfs- of organisatiescan;
 • het in dialoog met medewerkers aanpassen van de organisatie van het werk, gericht op het verhogen van de betrokkenheid en productiviteit;
 • het bevorderen van gezond en veilig werken;
 • het bevorderen van een flexibele werkcultuur met het oog op het beter kunnen combineren van arbeid en zorg;
 • het invoeren van arbeidstijdenmanagement;
 • het bevorderen van een leercultuur voor werknemers;
 • het stimuleren van interne en externe mobiliteit van werknemers, waaronder het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap;
 • het uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Dit is de informatie die nu bekend is over de subsidieregeling. In september volgt meer informatie. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor het doorspreken van de mogelijkheden in uw bedrijf! Onze adviseurs voor het thema duurzame inzetbaarheid zijn Mariska Stuivenberg, Lisette Douw, Jet Thole en Antoinetta Eikenboom. U bereikt ons via 030 2331272.

Actueel nieuws | Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Niets missen? Volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ondernemingsraden

Wilt u meer weten?

Neem contact op met ons secretariaat

030-2331272
info@basisenbeleid.nl