TNT Fashion Group: ondersteuning van de OR bij verkoop

De opdracht

TNT Fashion Group BV, 650 werknemers met het hoofdkantoor in Oldenzaal, is marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening voor de kleding- en mode-industrie. Het was onderdeel van TNT Express, tot deze besloot tot verkoop, omdat distributie van kleding niet meer als kernactiviteit werd beschouwd. Basis & Beleid heeft de OR van TNT Fashion Group BV begeleid bij het verkoopproces, vanaf het moment dat het bedrijf in de etalage werd gezet tot aan de daadwerkelijke closing van de verkoop.

De aanpak

Samen met de OR is een kopersprofiel ontwikkeld. Er is een aantal criteria opgesteld waaraan de potentiële koper zou moeten voldoen. Doel hiervan was om vroegtijdig invloed uit te oefenen op de mogelijke koper. Het ging onder meer om de betrouwbaarheid van de overnemende partij, de financiële soliditeit, de strategie en de gevolgen voor de werkgelegenheid. Deze criteria zijn aan de bestuurder meegegeven om mee te nemen in het verkoopproces. Op het moment dat de overnamekandidaat bekend was (een consortium van het Belgische Belspeed en het Turkse Netlog) is deze getoetst aan de geformuleerde criteria. Ook heeft de OR kennisgemaakt en overleg gehad met de koper.

Het resultaat

Basis & Beleid heeft samen met de OR en met de nieuwe eigenaar een aantal afspraken gemaakt gericht op een gezond toekomstperspectief, de continuïteit van de onderneming én de werkgelegenheid.

Meer weten? Neem contact op met Antoinetta Eikenboom of Frank Hendriks.