Onderzoek onder ondernemingsraden

Publicatiedatum: 12/05/2020
Tags: Medezeggenschap

Ondernemingsraden komen soms met zeer complexe vragen te zitten. Basis & Beleid is het organisatieadviesbureau dat ondernemingsraden van ondersteuning kan voorzien en samen met de OR naar de vragen wil kijken om tot een goede oplossing te komen. Maar de vragen die ondernemingsraden hebben zijn door de jaren heen veranderd. Zowel de thematieken als de vormen van de vragen zijn anders geworden. Dit kan vragen om een andere aanpak vanuit Basis & Beleid. Voor mij, als vierdejaars sociologiestudent, is het de taak om te onderzoeken wat de huidige behoeften van ondernemingsraden zijn en hoe Basis & Beleid hier het best op kan aansluiten. Het doel van het onderzoek is dat Basis & Beleid in haar begeleiding, ondersteuning en adviezen aan ondernemingsraden nog beter aansluit op dat wat de ondernemingsraad nodig heeft.

De enquête

In het onderzoek spelen de meningen en behoeften van OR-leden een belangrijke rol. Zij bepalen immers wanneer Basis & Beleid de OR kan ondersteunen. Aan de hand van een enquête probeer ik de meningen en behoeften van ondernemingsraden in kaart te brengen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk OR-leden van verschillende ondernemingsraden deze enquête invullen. De enquête kan zowel ingevuld worden door OR-leden die bekend zijn met Basis & Beleid, als OR-leden die nog geen ervaring met Basis & Beleid hebben. Naast dat u met het invullen van de enquête Basis & Beleid helpt verbeteren in haar ondersteuning en mij helpt met mijn verdere studie, maakt u met het invullen kans op een bol.com waardebon van 50 euro, een gratis adviesdag voor de OR of een van de vijf paraplu’s. De enquête kan u vinden onder de volgende link.

Dus mocht u een OR-lid zijn die graag zijn/haar mening deelt over externe deskundigen of wilt u graag anoniem feedback geven op de OR-ondersteuning van Basis & Beleid; ik kijk uit naar uw reactie!

Robert Ophoff

(Vierdejaars sociologiestudent aan de Universiteit Utrecht en stagiair bij
Basis & Beleid)

Interessant bericht? Deel dit bericht op Social Media of via e-mail.

Meer berichten