Informatieve webinars

Publicatiedatum: 27/07/2020
Tags: Medezeggenschap - Reorganisatie - Cao & arbeidsvoorwaarden
Auteur: Reinier Hoogendorp

Speciaal voor ondernemingsraden organiseren Basis & Beleid Organisatieadviseurs en Sprengers Advocaten samen een reeks informatieve webinars. Met een unieke combinatie van juridische, organisatorische en financiële expertise, bespreken we de meest actuele onderwerpen en beantwoorden we vragen van OR's. Meld u alvast aan voor deze reeks webinars. Deelname is kosteloos.

1. Arbeidsvoorwaarden (eenzijdig) wijzigen, kan dat?

Het komt recent steeds meer voor dat bedrijven arbeidsvoorwaarden eenzijdig willen wijzigen. Soms vanwege acute financiële omstandigheden, soms om andere redenen. Maar mag dat en hoe kan dat? Wat is daarin de rol van de OR, de vakbond en de individuele werknemer?

Datum: 27 augustus 2020 van 12.00 – 13.30 uur
Sprekers: Jasper de Waard, advocaat bij Sprengers advocaten en Reinier Hoogendorp, organisatieadviseur bij Basis & Beleid
Link: Webinar terugkijken

2. Reorganisatie met gedwongen ontslag, hoe daar mee om te gaan?

Ondanks de steunmaatregelen van de overheid zullen veel bedrijven moeten reorganiseren. Hoe ga je daar als OR mee om? Hoe beoordeel je een adviesaanvraag, en wat zijn de rechten van de OR? Wat is de rol van de OR en de vakbond bij een reorganisatie en een sociaal plan? En waarom maakt de NOW 2.0 het nog belangrijker dat er overeenstemming is met de OR en/of de vakbonden?

Datum: 24 september 2020 van 12.00 – 13.30 uur
Sprekers: Annette Terpstra, advocaat bij Sprengers advocaten en Simone van Houten, organisatieadviseur bij Basis & Beleid
Link: Webinar terugkijken

3. Een fusie of overname? Hoe kan de OR zich voorbereiden?    

Door de coronacrisis en recessie zullen veel bedrijven financieel verzwakt zijn, en moeite hebben om zelfstandig voort te bestaan. Naar verwachting zal daarom het aantal fusies en overnames gaan toenemen. Maar hoe kan de OR zich daar op voorbereiden? Op welke signalen moet je letten en wat zijn de rechten van de OR in het overnameproces?

Datum: 29 oktober 2020 van 12.00 – 13.30 uur
Sprekers: Jasper de Waard, advocaat bij Sprengers advocaten en Simone van Houten, organisatieadviseur bij Basis & Beleid
Link: Webinar terugkijken

4. Actualiteiten en vragen

Het onderwerp van de afsluitende webinar staat nog open. Het onderwerp zullen we in november bepalen op basis van de actualiteiten dan, en jullie vragen in de eerdere webinars.

Datum: 24 november 2020 van 12.00 – 13.30 uur
Sprekers: Annette Terpstra, advocaat bij Sprengers advocaten en Simone van Houten, organisatieadviseur bij Basis & Beleid
Link: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Voorwaarden en informatie

  • Deelname is kosteloos.
  • Na uw aanmelding, ontvangt u een bevestiging. Uiterlijk een week voor het webinar ontvangt u de verdere instructies voor het deelnemen.
  • Vanwege de beperkte tijd kan het voorkomen dat we vragen alleen op hoofdlijnen beantwoorden.

Aanmelden. Heel eenvoudig

Stuur een email naar Basis & Beleid. Vermeld daarin de emailadressen die je graag wilt aanmelden voor de webinars.

Interessant bericht? Deel dit bericht op Social Media of via e-mail.

Meer berichten