Digitale training van de OR? Jazeker, dat kan!

Publicatiedatum: 27/05/2020
Tags: Medezeggenschap
Auteur: Angélique van de Velde

Niet alleen veel OR werk ligt stil, of staat op een laag pitje vanwege de coronacrisis, ook trainingen en werkconferenties worden vaak uitgesteld. Nu we al een aantal weken verder zijn sinds de start van de crisis, zien we dat er toch overal weer nieuwe initiatieven ontstaan, we gewend raken aan digitaal vergaderen en er nieuwe OR leden instromen. Verkiezingen kunnen al langer heel goed digitaal.

De nieuwe OR-leden hebben behoefte aan kennis over de rechten en plichten van de OR. Die behoefte is digitaal goed op te lossen. Uit de ervaringen met digitaal vergaderen en de eerste sessies hebben we de volgende tips voor de OR die ook digitaal wil trainen:

  • Plan sessies die niet te lang duren, online elkaar ontmoeten is intensief en moet vaak vanuit huis gebeuren, waar veel afleiding kan zijn.
  • Maak een korte maar regelmatige reeks, met wat opdrachten om zelf te doen. Ervarend leren is niet alleen leuker, het levert meteen voordeel op bij je OR-werk.
  • Ook de praktische kanten van het OR-werk zijn in een online sessie goed te bespreken met elkaar. De trainer verdeeld de werkwijze in verschillende aspecten, ervaren OR-leden kunnen er over vertellen en de nieuwe leden stellen, eventueel via de chatfunctie, hun vragen.

Er zullen altijd onderdelen zijn van een training die je beter in fysieke aanwezigheid kunt doen, maar laat medezeggenschap niet verwaarloosd achter door dingen die wel kunnen niet te doen.

Basis & Beleid ondersteunt u graag in het zoeken naar mogelijkheden en het begeleiden bij uw digitale training of werkconferentie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Interessant bericht? Deel dit bericht op Social Media of via e-mail.

Meer berichten