Betrokkenheid van medezeggenschap bij duurzaamheid en de klimaattransitie

Publicatiedatum: 15/09/2022
Tags: Medezeggenschap - Duurzame inzetbaarheid
Auteur: Reinier Stroo

Hoe staat het ervoor met de verduurzaming van Nederlandse bedrijven? En hoe actief stelt de medezeggenschap zich daarbij op?

Stichting MultiNationale Ondernemingsradenoverleg onderzoekt het in samenwerking met Basis & Beleid. Help mee en vul onze enquête in. Invullen kan via deze link.

Wie denkt aan verduurzaming van bedrijven en de rol van de medezeggenschap daarbij, denkt al snel aan Tata Steel in IJmuiden. Een groots en meeslepend plan voor verduurzaming wordt daar in nauwe samenwerking met Centrale Ondernemingsraad verwezenlijkt.

Het verhaal van Tata Steel kan nooit het enige voorbeeld zijn van verduurzaming van een bedrijf met een actieve rol van de medezeggenschap daarin. Elke organisatie moet immers duurzamer worden en voldoen aan de eisen voor de klimaattransitie! Het kan dan niet anders dan dat de medezeggenschap in andere organisaties ook een actieve rol in speelt. Hoe groot of klein die rol ook is en of het nu gaat om kleine stapjes naar een groener bedrijf of een totale omslag. We willen graag van jullie weten hoe jullie dat doen, wat jullie ervaringen zijn en de bereikte resultaten.

Vul daarom de enquête in!

Interessant bericht? Deel dit bericht op Social Media of via e-mail.

Meer berichten